BINE AŢI VENIT PE BLOGUL lui TEODOR DUME


(cel ce ocoleşte suferinţa moare încet

pentru că nimeni şi nimic nu poate

înlocui atingerea < teodor dume>)

joi, 7 martie 2013

teodor dume, vă recomand o nouă carte de proză: Oraşul scufundat, autor Ioan Barb


Ioan Barb – ORAŞUL SCUFUNDAT
Cartea de debut în proză.
La editura “Cenaclul de la Păltiniş” din Sibiu a apărut ORAŞUL SCUFUNDAT, o carte semnată de Ioan Barb, ce consemnează debutul editorial în proză al acestui autor. Coperta este realizată de Iuliana Camelia Radu.  Volumul cuprinde unsprezece povestiri şi este însoţit de o notă critică semnată de criticul literar Silviu Guga:
“După ce a publicat şase cărţi de poezie, dorinţa de a se exprima mai explicit pe sine, ajutat de amintiri şi experienţe de viaţă, mai mult sau mai puţin insolite şi de idei care străbat până la cuvinte fără să se metaforizeze, l-a făcut pe Ioan Barb să-şi mărturisească vocaţia sa de prozator.
Acest prim volum de proză al său dovedeşte că nu-şi hazardează schimbarea “carierei”. Prozatorul Ioan Barb nu-l contrazice pe poetul IOan Barb. Multe “elemente” poetice regăsim în proza acestui volum, dar putem spune şi altfel, că proza lui Ioan Barb nu adumbreşte poezia sa, deşi are valoare de sine stătătoare. Ioan Barb are capacitatea de a înţelege lumea în care trăieşte şi de a istorisi fapte şi relaţii dintre oameni. Reuşeşte să pătrundă în esenţa, numai de el ştiută, a întâmplărilor şi cu o mişcare epică dibace, făcută cu un discernământ esthetic native, le dă învelitori melancolice sau pasionale, ironice sau polemice.”
Lansarea cărţii va avea loc la Deva, în luna iulie a acestui an, fiind organizată de Biblioteca Judeţeană Hunedoara.
     


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu