BINE AŢI VENIT PE BLOGUL lui TEODOR DUME

Oare de ce se moare
fără ca timpul să-ți îngăduie
să te cunoști pe tine însuți?
(teodor dume)

30/06/2018

Domnule Ilie Bolojan - primar de Oradea.NU UCIDEŢI PORUMBEII!

D-le Ilie Bolojan - primar de Oradea
NU UCIDEŢI!
[Pasărea este Simbolul Libertăţii şi Păcii în Lume,a dezlegării de lucruri şi răutăţi, prin sine
(Teodor Dume)]
Argumentele propunerii de stârpire a porumbeilor şi pisicilor din parcuri şi dintre blocuri, prin înfometare, sunt de-a râsu-plânsu.
- se spune, în propunere, că:
a) porumbeii ciugulesc faţadele clădirilor şi că sunt purtători de boli.Dar ce fel de tencuială este acea d-le primar care o pot ciuguli porumbeii?. Înainte de a o ciuguli acea tencuială trebuie să existe.Renovaţi clădirile şi numai după aceea cineva MĂREŢ dintre consilierii municipali să vină cu propuneri.
Mai se precizează că în sarcina amendării VINOVAŢILOR de hrănirea a câtorva suflete va fi a poliţiei locale. Dar bine d-le primar de Oradea,pentru asta plătim noi taxe şi impozite?. Poliţia locală dacă nu are nimic altceva prevăzut în fişa postului atunci propun desfinţarea ei.
De ce nu vă ocupaţi, prin ASCO şi poliţia locală de oamenii străzii care stau prin parcuri şi boscheţi în condiţii mizere,şi întradevăr sunt purtători de boli umane dar şi MORALE.De ce nu le asiguraţi adăposturi care să le satisfacă cerinţele şi nevoile umane de zi cu zi în loc să vă ocupaţi de aiureli.Nu aveţi cum vă face propagandă prin astfel de aiureli.
b) porumbeii sunt purtători de boli, ziceţi.
Dar oamenii, domnule primar?. Oamenii străzii care stau zilnic cu mâna întinsă la intersecţiile mari din oraş şi în parcuri trăind şi dormind sub cerul liber nu sunt purtători de boli, domnule primar?. În părculeţul de la capătul podului dacia, centrul civic, zilnic sunt văzuţi 8-10 de astfel de oameni.Unde sunt consilierii şi poliţia locală?Unde sunt inspectorii de la ASCO?. De ce dintre minţile luminate ale consilierilor nu se iveşte o propunere de a rezolva în spirit uman această problemă?. Care este INTERESUL stârpirii pisicilor şi porumbeilor?. Cineva COTIZEAZĂ iar altcineva beneficiează în urma acestei propuneri?
c) dar cu pisicile, ce aveţi?
Care dintre voi aţi văzut batalioane de pisici trecând în coloană strada înspre parcuri?. Ce veţi face dacă vă reuşeşte propunerea şi dispar pisicile de printre blocuri şi apar şoarecii şi şobolanii?. Vreun consilier are firmă de deratizare şi e pe faliment?.
- amendarea (cu sume colosale) a acelora care hrănesc porumbeii şi pisicile sunt stările din coşmarul celui care a venit cu propunerea.Chiar nu mai aveţi bani la bugetul primăriei?. Propun ca îndemnizaţiile de şedinţă ale consilierilor, cât şi salarul d-voastră,din ultimele 6 luni ale anului, să fie donate în bugetul primăriei. În acest fel nu veţi mai alerga,cât e ziua de mare, după VINOVAŢI
Mi-e ruşine că sunt cetăţean al acestui oraş,deosebit de frumos, la cârma căruia am ales nişte plângăcioşi incapbili de a mă reprezenta.
Sper totuşi ca această propunere să rămână doar un VIS URÂT al aceluia care s-a culcat după miezul nopţii în starea în care a văzut MII de pisici trecând strada şi invadând parcurile şi blocurile din Oradea. Dar nu a VĂZUT oamenii care dorm în parcuri sub cerul liber.
(acesta este răspunsul unor cetăţeni onorabili, cu suflet şi cu mult bun simţ din Oradea, cetăţeni care contribuie cu bani la salariul celui care a făcut MĂREAŢA propunere. )

Niciun comentariu: