BINE AŢI VENIT PE BLOGUL lui TEODOR DUME


(cel ce ocoleşte suferinţa moare încet

pentru că nimeni şi nimic nu poate

înlocui atingerea < teodor dume>)

vineri, 9 mai 2014

Teodor Dume, autor de onoare al site.ului Confluenţe lirice, felicitări şi aprecieri

                 felicitarea lui Cotofana Relu, adresată lui Teodor Dume,

                  În urmă cu trei ani l-am invitat pe poetul Teodor Dume să vină pe site-ul Confluențe lirice și i-am propus să accepte funcția de administrator principal al acestui site. Nu-mi venea să cred ca a acceptat, nu mai puteam de bucurie. Am hotarât impreună să facem acest site să pătrundă în elita site-urilor de cultură din țară. Și iată că s-a ținut de cuvânt. Astăzi site-ul nostru este cunoscut prin calitatea textelor postate, prin atmosfera agreabilă, seriozitate și decență.


Mulțumin, Teodor Dume! Mult succes în continuare!


Ştergere
Domnule Dume, sunteti un om cu inalte calitati morale, cum rar mai intalnim in zilele noastre: modestie, spirit organizatoric, sensibilitate, onestitate, blandete. Un om in care am avut si voi avea mereu incredere.
Nu scapati niciodata de acest site, atat timp cat va exista. Vom avea nevoie mereu de dumneavoastra, zi de zi. De acum inaite ati intrat in grupul membrilor de onoare ai Confluentelor, grup pe care-l voi consulta mereu.
Va doresc multa sanatate, bucurii si inspiratie ,
Cu respect,
Relu Cotofana


                 Iată ce scria criticul dr. Gheorghe GRIGURCU, în prefaţa cărţii de debut, Adevărul din cuvinte”:
„Teodor Dume, are un interes cu un atribut pentru poezie aparte. Sub stîngăciile versului său tenace, procesul culturalizării se iluminează prin cel al căutării lirice, înnobilîndu-l nespus. Inocenţa se transpune în ardoare poetică, fără vreun îndemn exterior, fără vreo tangenţă profesională ori lucrativă. El face parte din rîndul acelor tineri care, în mediul cenaclurilor literare, visează cu ochi larg deschişi mirajul Artei, sub stigmatul unei neconvenţionale purităţi şi al unei exemplare modestii.
În atmosfera de perspective incerte, înfloreşte tipul poetului pur, tulburător complement psihologic al controversatei noţiuni estetice de poezie pură. Teodor Dume îl ilustrează prin tensiunea poetică iscată de propria sa cauză, ca un imbold patetic al naturii însăşi.”
Gheorghe Grigurcu
***
(„Gheorghe Grigurcu, criticul numărul unu al poeziei din Romania (…)Cel care are dreptate în absolut este, bineînțeles, Gheorghe Grigurcu” (Alex Ștefănescu).”)
***


                  ***
                  Răspunsul lui Ottilia Ardeleanu, adresată lui Teodor Dume,

Ştergere
Teo, calitatea de autor de onoare, de om de onoare al acestui site ţi se potriveşte ca o mănuşă. sunt foarte bucuroasă că te afli din nou aici.
pentru întreaga ta muncă literară şi administrativă, din toată inima: FELICITĂRI!
                ***
              Legătură Răspunsul lui Veronica Pavel LERNER, adresată lui Teodor Dume,

Ştergere
Ma bucur de binemeritata recunoastere! Felicitari!

                ****
                felicitarea lui Melania Briciu


Cu un an in urma am avut ocazia sa vorbim la telefon in ziua de Boboteaza...Bihorul si Apusenii! Multumesc sortii ca mi-a daruit sansa de a cunoaste un om si un poet de exceptie printre atatia oameni frumosi, care au poposit in cerdacul sufletului meu. Felicitari cu tot dragul si admiratia!
                 ***

Ştergere
Felicitări, domnule Dume!
Sunteți singurul autor din ultimii trei ani, poeziile căruia le-am copiat cu pixul, revin deseori la ele, iar colaborarea cu dumneavoastră a fost deosebit de frumoasă aici pe confluențe.
Ştergere
Felicitări din toată inima! Pentru mine, ca ucenic pe câmpul liric, e o mare bucurie să vă am ca profesor; mulţumesc, Teodor Dume!
Aceeaşi inspiraţie şi succes pe mai departe!
Ştergere

"Durerea devine vitală. Nu ştiu a mai fi citit un poet atât de dedicat suferinţei să o aducă la rang de Dumnezeu. Eşti unic, Teodor DUME! (...) Dacă totuşi te-aş numi "poetul singurătăţii", te-ar leza?...pentru că este formidabil cum găseşti toate cotloanele şi toate perfidiile ei şi în acelaşi timp ţi-e atât de intimă, ca o iubită", spunea Cristina Ştefan într-un comentariu pe Lira21.


****            *****           ******         *****             *****             *****      *****        ******       ******
Ştergere
"Poetul e-o grădină, bolnav de prea mult cer" spunea N. Tăutu. Iar frumuseţea cuvântului,împărtăşit şi altora îi face şi pe aceştia părtaşi la acest mare miracol care este Poezia. Vă felicit sincer şi vă doresc multă sănătate iar inspiraţia să fie mereu alături de Dumneavoastră!
Ştergere
Deschizând acum pagina aceasta, am avut clipa de lacrimă a zilei...În urmă cu aproape trei ani, mi s-a oferit şansa de a mă aşeza, la îndemnul prietenului meu, poetul Ioan Barb, La Masa cu Poeţi, aşa cum scriam încă de atunci. Şi tot atunci am realizat ce şansă extraordinară am, de a vă cunoaşte, de a vă primi cuvintele generoase la încercările mele literare, apoi de a "lucra" împreună în administraţie. Se cuvine pentru această din urmă oportunitate să-i mulţumesc celui ce a avut încredere în mine, Relu Coţofană.
Vă felicit, d-le Dume, din tot sufletul meu cu adânca emoţie a momentului şi vă dedic în mod special aceste versuri:
(...)
dimineaţa
ochii îmi sclipeau a olimpul vorbei şi-a febră albă
încă şedeam în cafenea
ca pe un pod cu minuni
îmi intrase foamea de cuvânt în oase
ca un leac ca o boală
ca o pâine de împărţit
cu zeii

                 ***

Ştergere
Exista locuri din care nu putem pleca vreodata
Exista oameni din aburul carora e greu sa te desprinzi
Exista oameni care seamana cu poezia
Sau poezia seamana cu ei
Exista fel si fel de cuvinte
Exista cuvinte care nu sunt
si doar cu acelea
sigur
ai putea sa vorbesti cu adevarat 
despre Teodor Dume!
Ştergere
O prezentare frumoasă şi binemeritată.                   *****
„Da, orice suferinţă are frumuseţea ei. Eu mă hrănesc din frumuseţea cuvântului încă de la vârsta de 18 ani când vlăstarul din mine (vlăstarul frumosului), mima doar atingerea şi sub oblăduirea marelui critic şi om de litere dr. Gheorghe Grigurcu, am ajuns la vârsta încrederii. Încrederea m-a propulsat alături de colegii de pe site-urile literare, şi mă bucur pentru ceea ce fac întru dăruirea a tot ce scriu acelora care trăiesc (în suferinţa poetului) şi se hrănesc  din frumuseţea cuvintelor.

Iată cine sunt, unde mă duc şi de ce iubesc Confluenţe lirice.”
(Teodor Dume)

vă mulţumesc din suflet,
teodor dume,

http://junimeadigitala.ning.com/forum/topics/teodor-dume-autor-de-onoare-al-site-ului-confluente-lirice?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu