BINE AŢI VENIT PE BLOGUL lui TEODOR DUME

Oare de ce se moare
fără ca timpul să-ți îngăduie
să te cunoști pe tine însuți?
(teodor dume)

22/11/2012

teodor dume, vă recomand: Oradea de azi (articol de mirela macra)


ublicat de Mirela Macra in Joi , 22 Noiembrie 2012, 14:16

+-R

Primarul Ilie Bolojan a susținut azi o conferință de presă în teren, în care a prezentat modul în care a fost amenajată, extinsă și modernizată Grădina Zoologică din Oradea.
La conferință au mai participat viceprimarul Ovidiu Mureșan, directorul ADP - dl. Liviu Andrica, directorul Direcției de Proiecte din Primăria Oradea - dl. Marius Moș, prefectul Claudiu Pop, d-na Lucia Varga, dar și consilierii locali Ioan Cupșa și Pasztor Sandor.
"Acum avem și la Oradea o grădină zoologică cu care ne putem mândri. Mulțumesc pentru acest lucru d-nei Lucia Varga, care în calitate de fost secretar de stat la Ministerul Mediului ne-a susținut foarte mult, mulțumesc fostului ministru Borbely, mulțumesc domnului prefect Claudiu Pop pentru că ne-a sprijinit din partea Guvernului României, dar și membrilor Consiliului Local pentru că prin votul lor au făcut ca aceste proiecte să poată fi demarate. În total, pentru modernizarea, extinderea și amenajarea Grădinii Zoologice s-au investit 4,5 milioane euro (inclusiv TVA), sumă din care 75% a fost asigurată de Ministerul Mediului, iar 25% a fost suportată de Primăria Oradea", a spus primarul Ilie Bolojan.
Proiectul a fost finanțat de către Ministerul Mediului prin intermediul "Convenției privind finanțarea programelor multianuale prioritare de mediu și gospodărire a apelor".
 Dacă înainte de anul 2008, grădina zoologică era un spațiu impropriu de cca 3,5 ha, acum nu numai că spațiul a fost în întregime modernizat la standardele unei grădini zooloogice europene, dar a fost și dublat ca suprafață, ajungând la 7 ha.
Proiectul de amenajare și modernizare a Grădinii Zoologice Oradea a fost aprobat pentru finanțare în 2008, iar în 2010 au început efectiv lucrările.
În cadrul lucrărilor a avut loc modernizarea tuturor corpurilor de construcție (52 de clădiri), dar și amenajarea a 22.455 mp de suprafețe exterioare.
În perioada următoare, administraţia Grădinii Zoologice din Oradea va pregăti documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare, iar ulterior va realiza toate demersurile necesare pentru a deveni membră a Asociaţiei Europene a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA). 
În atașament gasiți un material cu toate detaliile proiectului.

 


GALERIA FOTO - ORADEA ARE, DE AZI, O GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ MODERNĂ

Niciun comentariu: